Всё было... Лина Костенко

Валентина Агапова
Всё было – доля одиноко стыть,
И боль утрат, и дружбы нефальшивость.
А та любовь – как золотая нить,
Что и лихие дни мои прошила.

Всё было, было, было и прошло.
А та любовь – мне без неё остуда!
Она, как поцелуй судьбы в чело.
Как памяти извечный стон и смута.

Оригинал

Усе було – і сум і самота,
І горе втрат, і дружба нефальшива.
А ця любов – як нитка золота,
Що й чорні дні життя мого прошила.

Усе було, було й перебуло.
А ця любов – як холодно без неї!
Як поцілунок долі у чоло.
Як вічний стогін пам”яті моєї.

Иллюстрация из Интернета.