Грудневий сн г укрив дахи щербат

Катя Андриенко
 Грудневий сніг укрив дахи щербаті,

Ізнявся з димарів у небо дим,

У грубках в дровах мерехтить багаття

І лиже стіни язиком рудим.

Смолою тхне із пащі золотої,

В сільській хатині затишно, тепло

З усіх кутків, духмяний  запах хвої

Нагадує: ось-ось Святе Різдво.

На дворі білі віхті хуртовина

Жбурляє в шибки, люто б’є об скло

Хатин, де мешкає душа Вкраїни-

Народ і оберіг його село.