Спомените

Йорданка Господинова
Спомените тихо отболяват
или парят в нощи без звезди.
Щом Земята снежно се кръщава
някога от спомени боли…

И вали едно различно време
в тишината на едно небе,
дето пламва в утрото без време.
Сякаш друг мечтите ни краде…

А от куп преглътнати обиди
изгревът в очите ни кърви…
Бавно бърза скитащото време,
без да пита колко ни боли.

Спомените могат да се върнат,
като дълго чакан благослов.
Но дали сънят ни ще обгърнат
в търсене на старата любов?!…