Пробуждане

Антонина Димитрова -Болгария
В леглото ми се вмъкна песен
Дори сънят ми онемя.
Превзе дома ми толкоз лесно,
че всичко покрай мен запя.

Дори вратата ми засвири
на панти акомпанимент.
Пригласяше й с всички сили
тук целият апартамент.

И мислите ми, умълчани,
заслушаха се в песента –
разрошени и недоспали –
така заряза ги нощта.

А утрото се включи в хора –
солист и най-отпред стои.
В таз суматоха се отрони
молба едничка: „Остани!“

Но Тя не можеше да трае
заключена във моя дом
и хукна да си поиграе
на жмичка с другия балкон.

Замлъкнаха стени и панти,
утихна всичко покрай мен.
Но от прозореца белканто
звъни в напрегнатия ден...
15.12.2012г.