Нагороджено переможцiв конкурсу Краща книга Украiн

Киевские Поэты
Нагороджено переможців конкурсу “Краща книга України”

15 грудня в рамках урочистої церемонії відкриття ІІІ Київської міжнародної книжкової виставки «Книжкові контракти» відбулося нагородження переможців цьогорічного Всеукраїнського конкурсу «Краща книга України».

Почесні грамоти лауреатам конкурсу вручив перший заступник Голови Держкомтелерадіо України Анатолій Мураховський.

У номінації "Моя країна" першість здобуло видання Тамари і Ольги Угнівенко «Духовний скарб українського народу» видавництва «Богуславкнига».

Визнані кращими у своїх номінаціях книги представлятимуться у майбутньому на міжнародних конкурсах в рамках національного стенду України.

Нагадаємо, метою щорічного конкурсу, заснованого Держкомтелерадіо України, є визначення кращих вітчизняних книжкових видань за художнім рівнем і поліграфічним виконанням, популяризація сучасних технологій в їх оформленні, підвищення ролі книги в суспільстві тощо. (Держкомтелерадіо)

Книга "Духовний скарб українського народу" розкриває народний досвід поколінь у створенні українського національного костюма, техніці вишивання, дає характеристику матеріалів, крою виробів, окремих мотивів і стилістичних особливостей орнаменту кожного регіону України.
В Книзі визначено як особливості українського національного вбрання кожної області нашої країни, так і спільні національні риси у контексті традиційної української культури одягу, описано специфіку, красу та розмаїття писанок, рушників всієї України. Розкрито взаємозв’язки українців з іншими народами, які проживають на території нашої держави.
Ілюстративним матеріалом книги слугує експозиція музею «Українського костюма та української писанки» (далі Музей), ініціатором та огранізатором створення якого є Тамара Миколаївна Угнівенко, екс-заступник керівника, нині — методист Державної установи «Науково-методичний центр інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності вищих навчальних закладів «Агроосвіта».
Музей, який представлено в Книзі, відкрито у 2007 році, розташований за адресою: вул.Технікумівська, 1, смт Немішаєве, Бородянського району, Київської області (контактний тел. (04577)41-167)


Вітаємо переможниць!!!