Гайда!

Августина Остров
Гайда! Накинувши на плечі
Свої хрести порепані життям.
Гайда рідненькі, ще не вечір,
Хай любо сонце сяє нам.

Якщо й пече – то це лише покута
І тінь приятеля тебе охолодить.
Біжімо шибко, щоб дістатись луки,
А там подать рукою  – й Небо осінить.