Вероника Тушнова Не отрекаются любя English

Евгения Саркисьянц
Those loving someone don’t disown,
For life won’t end tomorrow morning.
I’ll stop awaiting you, alone,
And you’ll arrive without a warning.
And you’ll arrive to blizzard song
When nighttime brings the snowy welter,
When you remember just how long
We haven’t warmed each other’s shelter.
And you’ll so want that warmth of mine,
Warmth you once didn’t find alluring –
Three-person long, the phone booth line
Will seem too much for your enduring.
Damn time will crawl much like a snail
No matter what – the tram, the railway …
And sweeping snow will hide the trail
At distant edges of the gateway …
The rustling book, the ticking clock
Will fill my time, not fast, nor funny,
Just when my door will feel your knock,
Your heart still pounding from the running.
For this, there’s nothing I won’t do.
And so intense is my believing 
That I can’t help but wait for you
All day, by doorway, never leaving.


***
Не отрекаются, любя.
Ведь жизнь кончается не завтра.
Я перестану ждать тебя,
А ты придешь совсем внезапно.
А ты придешь, когда темно,
Когда в стекло ударит вьюга,
Когда припомнишь, как давно
Не согревали мы друг друга.
И так захочешь теплоты,
Не полюбившейся когда-то,
Что переждать не сможешь ты
Трех человек у автомата.
 И будет, как назло, ползти
Трамвай, метро, не знаю, что там..
И вьюга заметет пути
На дальних подступах к воротам..
А в доме будет грусть и тишь,
Хрип счетчика и шорох книжки,
Когда ты в двери постучишь,
Вбежав наверх без передышки.
За это можно все отдать,
И до того я в это верю,
Что трудно мне тебя не ждать,
Весь день не отходя от двери.