Каламбур на беларускай мове - 43

Леонид Ганчаров
Каламбур жыхара горада Горы пра каханую альпіністку

Я застаўся адзін у сумоце і Ў ГОРЫ:
Ты пайшла са сваёю камандай У  ГОРЫ.
Зкрыгачу я зубамі і палка ГАРУ,
І зубамі гатоў згрызці тую ГАРУ.

Мы праз тыдзень сустрэнемся ў ГОРАДЗЕ  ГОРЫ.
Ты мне скажаш: "Тут - шчасце, там  ГОРА, ДЗЕ  ГОРЫ"
І са смехам у ложак упадзеш ДАГАРЫ,
Прашаптаўшы: "Каханы, на мне ДАГАРЫ..."
 
*****

Каламбур жителя города Гори о любимой альпинистке

Я остался один в тоске и в горе:
Ты ушла со своей командой в горы.
Скрежещу я зубами и пылко горю,
И зубами готов сгрызть ту гору.

Мы через неделю встретимся в городе Гори.
Ты мне скажешь: "Тут - счастье, там горе, где горы"
И со смехом в кровать упадёшь навзничь,
Прошептав: "Любимый, на мне  догори..."