Песня о Киеве - на украинском языке

Ольга Гусак
Пісня про Київ

Хилились верби над водою,
Неслась Дніпрова течія.
Коли зустрілися з тобою,
Навіки стала я твоя.

Приспів:
Київ, мій Київ, каштани в цвіту,
Подих духмяний пелюсток бузку,
Лавра красою засліплює зір,
Хто Вас не бачив, поглянь і повір.

Іду я Києвом барвистим,
Милуюсь світлом ліхтарів:
Тут Володимир славнозвісний,
Аскольд із Діром на горі

Приспів.

Ввійду у місто Ярослава,
Вклонюсь Воротам Золотим,
Вони - історія кривава,
Татарської навали дим.

Приспів.

Узвіз розкаже про Андрія,
Про кожум’як і гончарів.
З тобою серце не старіє,
І пісня ллється до зорі.

Приспів.