Пошепки

Лана Почапская
Пошепки, потай, на ніс окуляри
темні, як ніч, почепивши,
благословення нерівної пари
церква навряд чи підпише.

Дасть чи не дасть - то вже інша розмова.
Під окулярами очі
гроші за благословеніє  слова,
слова свого-таки, хочуть.

Сила - не сила, і право - не право,
чОго не скажеш про гроші.
Купиш зазвичай і вічную славу,
бабу, телицю і тощо.

Тощо – таке собі найвірогідне.
Скільки стілець не розгойдуй,
а перевернеш хіба що те рідне
інде, що пошепки, потай.