Прелюдiя

Мыкола Ковальчук
На поснулі садки, на зім'яту траву,
На бруківку холодну горбисту,
Мов метелики дивні, не в сні, наяву -
Хмаровиння пожовклого листу.

Дюди в осінь пливуть... До роботи пора,
І не бачать - оголені віти.
Осінь в місто прийшла, мов чаклунка стара,
Визолочує сірі граніти...