А пам ятаеш?..

Мыкола Ковальчук
А пам'ятаєш, як з тобою
Ми йшли між трав в поля, луги
І вечір тихою габою
Вкривав за нами всі сліди?

Вдивлялись ми в далекі зорі,
Блукали в зорянім раю,
Та всім відомо апріорі,
Що щастя лиш в своїм краю.

А пам'ятаєш, день чудовий
Світило сонце і, раптом, - грім,
І дощ напористий раптовий
Загнав нас у пустинний дім?

Промокли все ж таки добряче,
Прийшлось роздягтися цілком,
Та молоді серця гарячі
Зігріли нас своїм теплом...

А пам'ятаєш, тихий вечір
І спів щасливий солов'я,
Ці задушевні тихі речі,
Любові стрімка течія?..

А пам'ятаєш?..