***

Мыкола Ковальчук
Розкажи мені все, кажучи,
Як життя гірко в'яжеться хмелем.
Розкажи мені все, не мовчи,
І добром чорне зло перемелем.

Знаю, важко було у житті -
Не найкращий зробила ти вибір.
Згайнувались роки молоді, золоті
І сумний пережитого вимір.

Заблукала десь доля в житах,
Перепілкою в стернях згубилась...
Щастя мариться лише у снах.
Чи було воно? Мабуть наснилось

В заметілях, травневих дощах,
У джерелах із дна золотого.
Очі сина, і ти в тих очах...
Може, більше й не треба нічого?