Ако можех

Милена Йорданова
Ех, ако можех да бъда змия
щях да сменя овехтялата кожа.
Нямаше вряща да бъде кръвта,
ни любовта ми отчайващо сложна.

Всъщност безчувствена щях да съм, знам.
Ледено-хлъзгава, пълна с отрова.
Докато виж ме сега - пак скимтя
като пале, с опашка нагоре.