Майчина болка. -bg

Леонид Бородаевский
  Материнская боль.

Синът и без повод се пъчи!
Тя трае,защото е майка,
Но вътре,все нещо я мъчи-
В душата остава утайка!

Че няма в устата си зъби,
Че зле е кракът и рамо боли......
Тя  хлецът къса с ръцете си груби!
А знае ли той?!Едва ли!Нали?

Забравил за дълг и дума добра-
Що ли има във празна „китара”?!
На майка сърцето синът и-обра,
Не грее палтенцето старо!

На син си оставила къща-
За поглед,синовен,копнее!!!
Ще минат години и всичко се връща,
Кога коса побелее!!!

2013 г. Гдето на югозападе.
Произведение на болгарском языке.