Вiдшумувала любов

Мыкола Ковальчук
Пішла любов, відшумувала,
Погасло полум'я свічі.
Осіння ніч на землю впала,
Десь плачуть, журяться сичі.

Не вернуться вже дні любові,
Такий щемкий солодкий гріх,
Слова уривчасті, шовкові
І радісний щасливий сміх.

Днів юності не повернути,
А час зривається в каре...
Та як тебе, скажи, забути,
Забути те, що з мною вмре?!

Забути дні в твоїм полоні,
Осінні дні, що гріли кров,
Коли привільно на осонні
Іскрилася, цвіла любов!

Та все пройшло, пройшло, відбулось,
Хоч в пам'яті, мов сон живе.
Тихенько серце стрепенулось,
А час пливе, пливе, пливе...