Рифмо-плёточка на ЧИ

Вера Свистун
Солнце спряталось в ноЧИ.               
Заперт день. А где клюЧИ?               
Расскажи мне, не молЧИ!               
Где скрываются луЧИ?               
Злится темень - Не криЧИ,               
выпекают хлеб в пеЧИ!



Римо-пліточка на "чі"
      
Може Сонце спить вночі?
День замкнуло. Де ключі?
Хто світило взяв в полон?
Де проміння? Де тепло?
Мовить темінь: - Не кричи!
Випікають хліб в печі!