Пiснi дощу

Мыкола Ковальчук
Дощу відлунюють пісні,
Веснує квітень, як тоді,
І трави зеленіють молоді.
Ідуть дощі густі, рясні.

Дощі, дощі... Жива вода
Змиває з ран страждання сіль,
Лікує сум душі і серця біль, -
Веселка грає молода.

Дощі... А ось знайомий дім,
І вперто образ твій тривожить зір.
Та все ж забуду я тебе, повір -
Гуркоче грім. Весняний грім!