На струнах вiдчутiв

Мыкола Ковальчук
В моїй душі на струнах відчуттів,
Як пам'ять про далеку світлу казку,
Сурмлять твої слова з минулих днів:
- А ти зірвеш для мене зірку ясну?

Та не зірвав я зірки, не зірвав
І не впіймав, хоч падало багато.
Життя горить не тільки для забав,
Для вічності трудитись також варто!

Ти не приходиш більше у думки,
Та й наяву тебе давно не бачу.
Зітхають дні і шелестять роки -
Лікують мою романтичну вдачу.