Моятсвят

Валентин Йорданов
Моят свят е бадемов,
моят свят е мечта,
моят свят е природа,
моят свят е река...
Невидян, несънуван и стремглаво живян,
той от мен пропътуван ,
ала неизвървян.
Моят свят е поличба,
моят свят са слова,
моят свят е пътека,
моят свят е гора...
Мъдър, грешен и глупав, немислимо щастлив,
 моят свят е изкуство -
хем реално,хем мит.
Моят свят е земята,
моят свят е небе,
моят свят е жена ми,
мойто малко момче.
Динамитен, пожарен, вулканично стаен
 моят свят е емблема
 на идния мой ден.
И когато запалят проклетата свещ,
 моят свят ще е черен,
непотребно зловещ.
Моят свят ще витае като някакъв дух,
 ще разпръсква хармония
като патешки пух.
И когото докосне, и когото допре,
 той от мен омагьосан ще живее добре.
Моят свят е бадемов,
моят свят е мечта,
моят свят е постеля,
моят свят е съдба.
Моят свят нелудуван,не вибрира - тупти...
Моят свят е ключето за всички врати...