Каламбур на беларускай мове - 47

Леонид Ганчаров
Каламбур пра крата Дзіму

Крот Дзіма нарабіў памылак ШЭРАГ:
Нару пакінуў ён, сабратаў ШЭРЫХ.
Назад надрыўна  кліча НАРА  ДЗІМУ:
"Эй, эмігрант, вяртайся НА  РАДЗІМУ!"

*****

Каламбур о кроте Диме

Крот Дима сделал ряд ошибок:
Нору покинул он , собратьев  серых.
Назад надрывно зовёт  нора  Диму:
"Эй, эмигрант, возвращайся на Родину!"