Бiле i Чорне

Мыкола Ковальчук
Біле - чарівність каштанових свіч,
Плаття весільне і саду цвітіння,
Днів сонцесяйних незгасне горіння.
Біле - це день, що прямує навстріч!

Чорне - це сум, що вростає у ніч,
Серця зрадливого вічне тремтіння,
Злоба і згущена темінь осіння,
Де навіть голови падають з пліч!

Чорне - туги невимовної шепіт.
Біле - це щастя і радості клекіт.
Все це поєднано тисячі літ.

Чорне і біле - життя обороги,
Радості цвіт і журба до знемоги,
З білого й чорного створено світ!