Святводохреще

Мыкола Ковальчук
Надворі січень. Вже сонце вище,
Та під ногами сніг скрипить.
Мов скатертина, день пречистий
П'янить, чарує і манить.

Йордань святкуємо, Святводохреще,
В повітрі чується весна.
Який сьогодні день чудесний!
Бринить, дзвенить життя струна.