17 Сентября. МеждуНародный День Гнома

Синильга-Лариса Владыко
                СПИСЛАДКО и ВОВОЧКА

     Волька  ляжаў у ложку, і вочкі яго былі поўныя слёз. Ну, чаму «Калыханка» пачынаецца гэтак рана? На двары яшчэ светла. Вовачка хацеў падняцца і падысці да акна, але  ўбачыў, што на яго падушцы сядзіць нехта вельмі падобны на ўсіх адразу любімых герояў з мультфільмаў.
-Ты хто? – запытаў хлопчык.
-Я – сябр тых, хто не хоча сам заснуць. Мяне клічуць СалодкаСпі. Хуценька заплюшчы вочкі, я павяду цябе туды,  дзе ты ўжо даўно павінен быць – у краіну сноў. 
     Здзіўляны Вовачка гэтак і зрабіў. Ён адразу ўбачыў сваіх сяброў, якія ў нешта гулялі. I навогул, там было шмат дзяцей. А над усімі ляталі паветраныя шарыкі, да якіх былі прывязаны марожанае, жвачкі, цукеркі і іншыя прысмакі. Дастаткова было працягнуць руку, каб шарыкі спускаліся да цябе, бяры і еш што жадаеш. Апусцелы шарык казаў табе: «Прыемнага апетыту»,  і кудысьці ляцеў, але хутка вяртаўся з новай прысмакай.  Яшчэ было шмат цудоўных цацак, якіх хапала ўсім. Жар-птушка расказвала дзецям чароўныя казкі, а конь-гарбун катаў жадаючых на сабе.
     Было гэтак цікава, што Вовік, каб усё ўбачыць, сеў на дыван-самалёт і  паляцеў над краінай сноў. Яму зрабілася так хораша, што ён заўсміхаўся… у сне.

                СЛАДКОСПИ И ВОВОЧКА
                (авторский перевод)

     Волька лежал в постели, и глазки его были полны слез. Ну, почему «Колыбельная» начинается так рано? На дворе еще светло. Вовочка хотел подняться и подойти к окну, но увидел, что на его подушке сидит кто-то очень похожий на всех сразу любимых героев из мультфильмов.
-Ты кто? – спросил мальчик.
-Я – друг тех, кто не хочет сам заснуть. Меня зовут СладкоСпи. Быстренько закрой глазки, я поведу тебя туда, где ты уже давно должен быть – в страну снов.
     Удивлённый Вовочка так и сделал. Он сразу увидел своих друзей, которые во что-то играли. И вообще, там было много детей. А над всеми летали воздушные шарики, к которым были привязаны мороженое, жвачки, конфеты и другие сладости. Достаточно протянуть руку и шарики спускались к тебе – бери и ешь что хочешь. Опустевший шарик говорил тебе: «Приятного аппетита», и куда-то улетал, но быстро возвращался с новой вкуснятинкой.
     Еще было много чудесных игрушек, которых хватало всем. Жар-птица рассказывала детям волшебные сказки, а Конёк-Горбунок катал желающих на себе.
     Увиденное захватило! Вовик, чтобы все увидеть, сел на Ковер-Самолет и полетел над страной снов. Ему стало так хорошо, что он заулыбался... во сне.

    *СладкоСпи – волшебник сна: гномик, придуманный мной ещё в моём детстве.

     На аватаре:
Ковёр-самолёт несёт мальчика с лицом героя сказки в страну снов.

     http://stihi.ru/2013/01/21/8460;
     http://stihi.ru/2012/01/19/9077;
     http://www.stihi.ru/2012/01/10/3852;
     http://www.stihi.ru/2013/01/22/7710.