Курчатка

Шахтёр
Курочка – несушка
Посіда на кладці,
В пір’ях поховались
Крупні білі яйця.

Згодом з той кладОчки,
Розтрощив шкарлупки,
З’являться дітОчки –
Ярко – жовті купки.

Ненько – курка важно
У дворі гуляє,
А за нею – відважна
Котить купок зграя.