Виглядаю у вiкнах...

Лауреаты Всм
ЮЛИЯ ЯРЕМЧУК - http://stihi.ru/avtor/yuliayaremchuk - ПЯТОЕ МЕСТО В ТЕМАТИЧЕСКОМ КОНКУРСЕ "МИТТЄВОСТІ ЖИТТЯ" ПРОИЗВЕДЕНИЙ НА УКРАИНСКОМ ЯЗЫКЕ МЕЖДУНАРОДНОГО ФОНДА ВЕЛИКИЙ СТРАННИК МОЛОДЫМ


Хтось чекає з війни незабутніх довіку героїв,
Їх молитви вбирає у себе ця зоряна ніч.
Хтось кладе собі лід на ганебні синці від побоїв
І не знає рахунку у церкві запалених свіч.

Хтось поділить з самотністю книжку і вечір під коцом,
Проклинаючи долю тихенько, щоб Бог не почув.
Хтось прийме в своє ложе, не знаючи звідки і хто це,
Та й забувши до завтра, що цей безіменний там був.

Хтось збирає слова, співставляє обмовки і факти:
Перевірити правду, а може й відверту брехню.
Їх багато...
                А я… з невідомих далеких галактик
Виглядаю у вікнах найближчу до серця рідню.

29.11.2011