Витаутас Мачернис. Зимние сонеты. 28

Лайма Дебесюнене
Хотел бы я...

Хотел бы я для вас себя раскрыть как книгу,
Публично прочитать с начала до конца.
Страницы только сложены не по порядку:
Её начала и конца мне не найти не как.

Не жалко мне... Она скучна как и все книги,
Что в сердце человека вписывает жизнь,
Чем объяснить его неровные периоды
И их мелодию, спустившуюся вниз.

Но кто же я?.. Вам очень хочется узнать...
– Быть может, сплав земных желаний странный, –
А на меня взглянув, вы потвердите без сомнений.

Хочу я очень насладиться жизнью и всё знать –
Хочу я жить и страстно всех людей любить.
Ах, да! В себе все чувства трудно совместить...

Vytautas Macernis. Noreciau...

Noreciau jums, kaip knyga nuo pradzios, atskleisti
Save ir visa perskaityti istisai.
Bet mano knygos puslapiai taip issisklaiste:
Jos galo ir pradzios neberandu patsai.

Negaila jos... Ji nuobodi, kaip visos knygos,
Gyvenimo rasytos zmogiskon sirdin.
Ir ka paaiskins tie periodai nelygus,
Ta ju gaida, kaskart vis krintanti zemyn.

Bet kas gi as esu?.. Jus norite zinoti...
– Turbut kazkoks keistu troskimu lydinys, –
Ne vienas, i mane pazvelges, pasakys.

Taip! Trokstu – nes esu gyvenimo besotis –
Gyvent, gyvent, visus kaskart mylet labiau,
Galbut ir dar ko nors... Argi as pats zinau...