Минем йолдыз на татарском

Нияз Азизов
Кузлэрендэ- ут ялкыны, 
 Иреннэрен- татлы бал,   
 Кочаклап алсан мине иркэм- 
 Тэмуг утында янам... 

 Кулларын- аккош канаты, 
 Биленне куреп сайрый тургай!   
 Бэлки син су анасы, 
 Э мин синен Тукай?!.   

  Яр Чаллы, 6 июнь, 2011ел