Пташка

Георгий Грищенко
Полетіла моя пташка
За морями жити,
Я питаю чи не важко
Там гніздечко вити.

Там свої, напевно, звички
І свої порядки,
Чи дадуть попить водички
За слова подяки.

Чи там кожен сам за себе,
Дружба там не в моді
І на поміч коли треба
Сподіватись годі.

А у нас ще люди дружать
І допомагають,
Хоча доларові й служать,
Та сумління мають.

Чи сумуєш, моя пташко,
За рідненьким краєм,
Чи на серці тобі важко
Як ми розмовляєм.

Тож дай, Боже, тобі щастя
Там заможно жити,
А синів тобі хай вдасться
Доброти навчити.
18.10.12.