Матiнка-зима

Елена Каминская7
Всі  гілки  заколихує  зима, 
                їх  ковдрою  прикрила,  наче  діток.
Співає  не  метелиця – сама ,
                і   в  спокій  сну  вглядається   привітно!

Не  може  ворухнути  вітерець 
                тоненькі  пальці  лісу  ні  хвилини,
І -  тиша,  і  не  йтиме  навпростець
                ні  звір  голодний,  ні  страшна  людина.

А  снігу,  мов  пелюшок  для  малих,
                підстелена  під   низ  біленька   вата.
Мороз  лише  вчепився,  якось  зміг, 
                у  шкірку  малюків,  та  швидко  втратив

Всю  силу,  бо  не  дасть  дітей  своїх 
                матуся  заморозити,   огорне
Їх  хусткою  пуховою  -  усіх,
                віддасть  любов  всесильну, неповторну,

Життєву, адже  матінка-зима
                така  ж  чутлива,  як  і  інші  нені,
У  подругах  метелиця – кума
                з  прохання  підкладає  снігу  жмені.

Ті  гілочки  в  колисці   із  добра,
                в   руках   вона   надійних,  рідних,   ніжних,
Летять   не  в  сни,  де  літня  є  пора,
                а  бачать   очі  материні  сніжні!

(26.01.13)