Т л туралы

Сакен Сапаргали
                «Ана тілі» ;н ;а;азына 10
жыл толына орай.
 
Тіл деген ;зын ;ашау бар
Шашырап шы;ар шашау бар
Ет емес ;тер с;йектен
Шыдамас тілге асаулар

Тіл деген ;айра; егеу бар
Пайдалысын елеу бар
Тілді; майын а;ызар
Безілдетер безеу бар
Тіл с;йексіз дегендей
Асып кетпеу тежеу бар

С;зі;ді тындар н;пір бар
Тіл деген к;пір бар
;лтты; тілде ;н ;а;аз
Ана тілін о;ы;дар!

Ана тілі; а; с;ті;
О;ан керек к;п к;тім
К;сіп, к;сіп с;йлесе;
;;асы;дар т;ттісін

Ана тілім ;аруым
Арда;та;ан аруым
;зі;менен ;айтарам
Ішкі дертті; ауруын

Ана тілім шипалы
Еш;андай жо; кипа;ы
Удай  ашып дызылдар
Шала ;аза; шиханы

Ана тілім пайдалы
Ма;дайда бар айдары
Арын арлап жазары
;рпа; ;амы ел ;амы

Ешкім етпес келеке
Бас б;йгесі сенікі
Тас;аладан мы; с;лем
Тілді; иесі Мереке (;;лкенов)

Еш;андай жо; ;атасы
Арты; кеміс шотасы
;желерден «А; тілеу»
;абыл ал;ан батасын

Тілді ешкім кесе алмас
Еш м;селе шеше алмас
Тілсіз ;рпа; ;рпа;па?
М;ртебесі ;се алмас

Ана тілім а; алмас
;аза; барда жо;алмас
Кедергілер кер тарт;ан
Б;гет жасап до;армас
Бас;а тілге тоналмас
Тілін сат;ан о;алмас

;за; болсын ;;мыры;
Берік болсын т;;ыры;
;айырын к;р жары;нын
;ызы;менен ;лы;ны;

;;тты болсын он жылы;
Сайрай берсін б;лб;лы;
Жыл;ы жылы т;лпардай
Заманнын бол б;лб;лы

Халы; ;лы бол;айсы;
Кемелденіп тол;айсын!