Гукаюцца гукi...

Демьянова Татьяна Дмитриевна
Гукаюцца гукі,
 Злятаюцца словы
 На ўцеху пяюхі –
 Пакутніцы-мовы:

 Адвеку абранай,
 З душою спавітай,
 Калісьці жаданай,
 А сёння забытай.

 Гаворка не ў модзе,
 Пісанне змялела –
 Нічога не родзіць
 На полі спусцелым.

 Не пішуцца вершы,
 Не творыцца проза –
 Заторы і мешань
 У справах сур’ёзных.

 Хтось кажа: “Нашто нам
 Такая старызна?
 Бацькоўская мова –
 Наскрозь архаізмы!

 На ёй і гундосяць
 Адныя старыя!”
 Але вось дзівосна,
 Мае дарагія:

 Няма болей краю,
 Дзе б маці-жанчыны
 Дзіцяці спявалі
 На мове чужыннай.

1.08.2011