Звичне та новiтне

Георгий Грищенко
Звичне та новітнє

Щоби хлібом стати
Зерна мусять вмерти,
Щоб новітнє мати
Звичне принось в жертву.

Так й живемо, браття,
Звичне ми плекаєм,
Згодом немов шмаття
Його викидаєм.

Перед тим жалкуєм,
Нас нове лякає,
Ми собі міркуєм,
Чи нове хтось знає.

Мо’ воно ще гірше,
А ніж те, що маєм,
Зачекаймо ліпше,
Мо’ з вогнем ми граєм.

Киньмо в море щуку,
Там вона й загине,
Може таку ж муку
Нам нове спричине.

Людство консерватор,
Звичне зберігає,
Час, мов алігатор,
Звичне нам ковтає.

Так потроху, браття,
Звичне і зникає,
А життя багаття
Яскравіш палає.

Пройдуть покоління,
Звичним буде інше,
Боже, дай везіння
 Жити їм найліпше.
05.12.09.