Каламбур на беларускай мове - 51

Леонид Ганчаров
Каламбур чалавека, трымаючага нос па ветры

Ганарыцца дурань тым, што ён чэсны, НЕСКАРОНЫ,
Мне не трэба гордым быць, я трымаю нос ПА  ВЕТРЫ:
То ліжу цару я бот,  то цалую НІЗ  КАРОНЫ,
А цару дадуць пад зад - разгарну сцяг у ПАВЕТРЫ.
 *****

Каламбур человека, держащего нос по ветру

Гордится дурак тем, что он честный, непокорённый,
Мне не нужно гордым быть, я держу нос по ветру:
То лижу царю я сапог, то целую низ короны,
А царю дадут под зад - разверну знамя в воздухе.


карикатура - из интернета