Каламбур на беларускай мове - 54

Леонид Ганчаров
Каламбурны загад жонкі мужу

Як наш як? Падобны ён НА  ТУРА
І, на жаль, казліная НАТУРА:
Прайдзісвет такі ж і ЗАБІЯКА.
Чуеш, муж, ты  заўтра ЗАБІ  ЯКА!

*****

Каламбурный приказ жены мужу

Как наш як? Похож он на тура
И, к сожалению, козлиная натура:
Прощелыга, и такой же  забияка.
Слышишь, муж, ты завтра убей яка!