Пераклад. У. Набока Что нужно сердцу моему...

Демьянова Татьяна Дмитриевна
Уладзімір Набокаў

 Што трэба сэрцайку майму,
 Каб быць шчаслівым? Так нямнога.
 Люблю жывёл, расліны, Бога,
 І сонца ўдзень, і ўноч імглу.

 І на парозе небыцця
 Скажу: не помню бед і жахаў.
 Спяваў я. А калі і плакаў –
 У захапленні ад жыцця.

Владимир Набоков

 Что нужно сердцу моему,
 Чтоб быть счастливым? Так немного…
 Люблю зверей, деревья, Бога,
 И в полдень луч, и в полночь тьму.

 И на краю небытия
 Скажу: где были огорченья?
 Я пел, а если плакал я –
 Так лишь слезами восхищенья…