Природо-мати

Лина Биленька
   
     Ліна Біленька
                Земля радіє

                Земля радіє, мов дитина,
                Яку голубить ніжна мати
                І випиває до краплини
                Весняний дощ голубуватий.

                Сльозинки радості іскряться
                На юнім листі тополинім,
                Вже будить сонце бджіл до праці,
                Гудуть, гудуть рої бджолині.

                І уожна гілка буйноцвітна,
                В промінні світиться рум,яно,
                І дивиться з трави привітно
                Кульбаба із проміння ткана.