зимове Сонце

Мартовский Енот
серед усіх ночей наша - найтемніша, у найгустішому диму та смогу.

пронизливу тишу на тисячі гранул
розбиває трамвай

зачекай.

гуркіт колес о рейки наче музика -
грай іще.
звідси підіймається Сонце,
та вісить на його рогах-проводах.
звідси перші птахи летять
на сусідський дах,
на якому вчорашній хіппі
із Миром в своїх руках
зустріне зимове, замерзле
й холодне сьогоднішнє Сонце.