Белорусскому казачеству

Сергей Гаркуша -Николаенко
Беларускi  казак  i   шырокае  поле.
Беларускi  казак, конь i  вольная воля.
Беларускi   казак, ты гатовы да бою,
Каб была Беларусь вольнаю,  маладою.

Святым  помыслам  Божым  i  справай   мужчыны
Стаў  бацькоўскi  наказ – абарона  Айчыны.
Толькi з`явiцца вораг – i конь пад табою,
Нiбы сокал, ляцiць над радзiмай зямлёю.
 
Беларускi  казак  i шырокае поле.
Беларускi   казак,  конь i   вольная воля.
Беларускi   казак, ты гатовы да бою,
Стойкай будзь, Беларусь, i не знайся  з бядою.

Бы малiтву запомнiў да дому дорогу,
Як  i вернасть Радзiме, прысязе  i  Богу.   
Над харунжым крыжом асвяшчае абсяг
Ўся казацкая слава, харугвы і сцяг.       

Беларускi  казак  i шырокае  поле.
Беларускi  казак, конь  i  вольная воля.
Беларускi казак,  ты гатовы  да бою.
Дык жывi, Беларусь!  Мы заўседы  з табою!