невiршоване сонце

Иван Славко
невіршоване
сонце горить о'саме
одігрієтся нам ізусіх
не од оких  оглоблень
було сонечком йде
а бува і дружиною йде
але доле при тобі - такою

... бідою , чи морем
а чи сонцем палає моя,
а чи лине моя, моя сутнесько-лють
як тебе мов ізнов не докохую

і тебе лиш осердно люблю
у вкороченій Родовій сукні
ти моя вже усею твоєю морокою
ти моя, ти сама так зробила мене
учервонюєш лагідно -
вучервони !
вже весь твій
ми вже небом побраття -
дружинойки
други
однояро знайшлись
то й ходім овіруч

я піду за мізнчик тримавшись одруго
я піду
я ось нами пійду.
ти одолею йдись
одпочинь , перечуй покаянне
я і сам ще тебе одружиню! Пильнуй!
Знаєш, що,цей перейдемо путь
і знайдемі собою вкраїну.