Йорэк упкыннары

Гиздатуллина Алия
Жэй азагы иде, исемдэ шул эле
Синен "Жаным"- диеп язганын,
Сабыем дип сойгэн иден мине
Шул булгандыр бэлки ялганын.

Бэлки дорестердэ, ышандым бит сина
Яши алмам дидем мин синсез
Ягымлы бер куз карашын мина
Яратамын диде бер сузсез.

Коз азагы, кыш башлары иде
Карлар яуды жиргэ бер кабат,
Анлашырга тогэл вакыт иде
Сурэтенэ куйдым бер карап.

Тынладым да сине, акрын гына
Анлагачтын бер-суз дэшмэдем
Сузсез калдым куз яшлэрем белэн
Синен сузлэренэ пешэлдем.

Салмак кына жыр да уйный иде
Молдерэмэ килде кузлэрем
Битлэремнэн яшлэр тамды шул чак
Доп-доп килде минем йорэгем.

Агым судай акты куздэн яшлэр,
Жаным очты биек урлэргэ,
Йорэклэрдэ янды ачы утлар,
Карамадын минем кузлэргэ.

Саф мэхэббэт бардыр дигэн идем,
Чыннап юкмы, эллэ ялгыштык
Олы коннэр безне котэ иде
Юллар томанында адаштык..

Томаннары каты булмады бит,
Син курэсен, мин бик сагынам
Хэм курэмен синен кузлэрен бит
Аз гына да булса сагына.

Бардыр синен йорэктэдэ,жаным
Сунеп беталмаган бер ялкын.
Мин бирэлгэн мэхэббэтне сина
Бирэлмэс бередэ алай якын.

Мэхэббэтем шулай каты сина
Юк,кирэкми, китмэ син жаным..
Калдырма син андый авыр мина
Йорэклэрдэ упкын кабызып.

Ул упкыннар сунми бер-кайчанда
Белэм, сизэм хэм бик нык тоямын,
Соям сине чын кунелем белэн
Йозлэренэ назлап карармын.

Ул кузлэрен синен, эйтми булмый
Кояш нурларыннан яктырак
Урамнарда, хэзер, буран дулый
Кочагында синен жылырак.

Татлы алма сыман баллы иде
Синнэн чыккан матур сузлэрен,
Назлы итеп мина карый иде
Синен кара сихри кузлэрен.

Сихерлэделэр бит алар мине,
Югалтырга куркып йоргэндэ,
Яраттым, яратам мин сине
Оныта алмыйм, бэгрем, хэзердэ..