Муркотiння

Людмила Дзвонок
                До дня кішок

Звідусюди муркотіння -
Мур, мур, мур чи няв, няв, няв.
Ой, грайливе це творіння!
Зранку вже кота ганяв –

Всівся поряд і виводить
Березневий шлюбний спів.
Де його красуня ходить?
Коли б бачив, їх би звів!

Ну й виводить! Де вже спокій?
Голова, як чугунок.
Ой, коту б мої ці роки,
Не звав кішку б на «танок»!

Спів мені отой по серцю -
Ну який же нетерпець!
Відчиню для нього дверцю -
Не спіймав! Пішов він грець!
                01.03.2013.