Випадок

Валерий Черножуков
 

            Їхали заробітченьки,
                Із Криму додому,
                Троє хлопців молоденьких,
                Гуляли -  без втоми.
            
            Є в кишені грошенята,
                Дорога далека,
                Ан, чому ж не погуляти,
                Доки ще не смеркло.

            "Наливай стакан до краю,
                Не жалій, Юраську.
                Ще й цибульки підкромсаєм,
                Поріжем ковбаську."

            Два яєчка облупили,
                Третє - роздавили,
                Аж до ночі вони пили,
                Доки були сили.

            Пиво л'ється, як водиця,
                В рот - не попадає,
                У вагоні провідниця
                Пляшки підбирає.

            Як були б ще молодиці,
                Може й заспівали,
                А так, ледве до полиці
                Геть позалізали.

            Але оковита, клята,
                Не дає їм спати,
                Та, по черзі, цих хлоп'яток
                Почала кидати.

            Хлопці падають, як груші
                У часи врожаю,
                Ледь не дали Богу душі,
                Пики розбивають.

            Десь дістали ще горілки,
                І ций ладу дали,
                Пили, спершись на колінки,
                На ноги не встали.
               
            Розтягнувшись на підлозі,
                Знов позасинали,
                Ось такії у дорозі
                Випадки бували.