Знайомтеся-ДЧ

Чарли Ди
Знизу вверх Дивний Чарлі дивиться.
Все, що бачить вгорі, занотовує.
Він не схибить, він не помилиться,
Дивних посмішок не приховує.
Дивний Чарлі слідкує за хмарами.
Він досліджує їх траєкторію:
Зліва вправо, парами, парами,
З-поза обрію і до обрію...
Дивний Чарлі дивиться в сторону.
Десь роздумує, щось вираховує.
Про помилки, зроблені змолоду,
Дивний Чарлі мовчить. Приховує.
Сміх дітей на касети записує,
А коли і назад озирнеться.
Ніби дозвіл даючи світитися,
Дивний Чарлі сонцю всміхається.
Так із давніх давен повелося:
Між людьми Дивний Чарлі тиняється,
Дивні квіти вплітає в волосся,
Щось цікаве побачить – спиняється.
Милий Чарлі, мій милий Чарлі!
Мовчазний темноокий дивак!
Що шукаєш ти, любий Чарлі?
Куди дивишся пильно отак?
Дивний Чарлі поволі зітхає.
«Я збиратимусь вже, мені треба.»
Дивні записи забирає
І назад повертається. В небо.