***

Милена Йорданова
Какво се случи, не разбрах?!
Нали на пръсти все пристъпвах?
Кой тази нишка между нас
опъна тъй, че се прокъса?
Сега сме в двата края. Ти
студен и безразличен бягаш.
Пък аз - по-тиха от преди,
но с ден, все още в тебе вярващ.
Кажи ми, колко струва пак
ръка към мене да протегнеш?
Ще си платя. Дори в аванс.
Но само мойта длан щом вземеш.