Гiмн вясне

Демьянова Татьяна Дмитриевна
Заляцанне весняй акварэлі
 да халоднай графікі зімы
 пабуджае птушак-менестрэляў
 сачыняць любоўныя псалмы –

 апяваць хвалою паднябессе,
 праліваць падзяку над зямлёй.
 Шматгалоссе палкай гэтай песні
 ап’яняе дзіўнай навіной,

 растапляе гоманам вясёлым
 сталактытаў кропельных крышталь,
 азарае подыхам вясновым
 бірузой расквечаную даль.

 І звініць, і льецца паімгненна
 вераб’іным “Чый ты? – Ты чыя?”
 над бліскоткай сонечных праменяў
 у гуллівым срэбры ручая.

 А пасля ласкавым датыкненнем,
 абудзіўшы дрэвы і кусты,
 выклікае подыхі натхнення
 і чаруе ззянем мілаты.

 І штодня на крылах ветравею
 ўсё смялей змятае зімні сон
 і пяе, пяе – аж сэрца млее –
 акапэльна, хорам, ва ўнісон.

10.03.2013