Снiг летить пiд ноги

Наталка Полтавка
 
        * * *

Сніг летить під ноги,
Застеля дороги -
Вже зима...
Сніг летить пухнастий,
Обіцяє щастя
Жартома.
Як дзвінкоголосо
Діти в неба просять
Світлих днів...
З ними заспіваю,
Глибоко сховаю
Біль і гнів.
Чи то засумую,
Чи то затанцюю -
Все дарма.
Ти не помічаєш,
Та не пробачаєш -
Вже зима.
Поясни відразу -
Хто тебе образив -
Може, сніг?
Білий та пухнастий,
Обіцяв нам щастя -
Та не зміг.

                20.11.00