вместо цветя

Данаил Петров Досев
увлечен от жена
привлечен
ми стана перуниката любимо цвете
от рибите пъстървата

в една любов парите не играят

в клуба тъмно- пещера
и рече кроманьонец на неандерталеца

какво ни пречеше да се погледнем
цветята има и
камъче любов по име карнеол и то не е
кехлибар- пълен с
добри
предчувствия почти за всички
присъствуващи

защото кво е цялата ни златна
шляхта пред
ей тези панове помешчици

преди три вечери изпих малка с бира
заваля
през центъра и през дъжда в квартирата прибрах се

и взех та позвънях на по - предишната да ало
какво ти е- сегашната
не дава
- а моят пък не ще да пие хапчета

аз - я да ти чуя синчето то- да добре де- с мама ще се събирате
-според него е така но я питай ти къде  кога-
и тя ми каза в понеделник следобяд

което значи вероятно да го гледам как
си гризка пицата гореща или пареща

да малкият така ми каза но предишната
не може да накара своят мил другар да пие хапчета
а моята нова позната