Улоф Хауге. Не дай мне правды всей

Валентин Емелин
Не дай мне правды всей,
не дай мне моря, когда я жажду
не дай небес, когда нужны лишь свечи,
но дай частичку, дымку, проблеск,
так птицы взяли капли влаги из купели,
а бриз – крупинку соли.

(с норвежского)


KOM IKKJE MED HEILE SANNINGI
av Olav H. Hauge

Kom ikkje med heile sanningi,
kom ikkje med havet for min torste,
kom ikkje med himmelen nor eg bed um ljos,
men kom med ein glimt, ei dogg, eit fjom,
slik fuglane ber med seg vassdropar fra lauget
og vinden eit korn av salt.