***

Ольга Доценко 2
Даруй мяне, Божа
1.Сцяжынкай жыццёвай іду да цябе,
І ў радасны дзень, і ў смутак падзей,
Іду за парадай, за дапамогай,
Каб адбылася размова ў гонар.

Даруй мяне, Божа,
 За грэшны ўчынак,
 Даруй мяне, Божа,
 За жыццёвы  ўрывак,
За тое, што кіруюсь сваім я жаданнем,
Не сцерагуся твайго пакарання.


2.Ты-мой падарунак, мой лёс і суддзя,
Чысціні ты крыніца і лекар жыцця,
Ты-вызваліцель ад мітусні,
І вартаўнік маёй шчырай душы.


3. Сцяжынкай жыццёвай іду да цябе,
І ў радасны дзень, і ў смутак падзей,
Бо ты-мой настаўнік і стрэлачнік чшляху,
І будаўнік мойго лёсу і часу.



Дазваленне
1.Да цябе я руку працягну,
Што са мною здарылась-скажу
Мне балюча-табе не лягчэй,
Позірк твой-не адвесці вачэй.

2.Дазволь мне дакрануцца да цябе
І быць абноўленнай і светлай,
Дазволь мне запаліць свячу,
Каб быць у літасці і не папасць у пэкла.

3.Дазволь ісці сцяжынкаю дабра,
Ў радасці пясчотнай, ці ў скрусе,
Пакуль жыву, памылкі выпраўляць,
І верай жыць да госпада Іісуса.